Menakur Magasinet

Mange får smerter i muskler og ledd

I overgangsalderen kan verk og «vondter» i muskler og ledd føre til dårligere livskvalitet. Dette er én av flere plager man kan oppleve i denne fasen av livet.

De fleste kvinner kommer i overgangsalderen når de er mellom 45 og 55 år. Men det er store forskjeller i hvordan denne livsfasen påvirker hver enkelts helse og hverdag. Noen merker nesten ingenting til endringene som skjer i kroppen, mens andre kan få (til dels store) problemer med blant annet søvn, hetetokter, nattsvette og hodepine.


Smerter i kroppen

Mange kan også oppleve at verk og «vondter» i muskler og ledd setter sitt preg på hverdagen. Ledd- og muskelsmerter kommer ofte med økt alder, men kan også opptre i forbindelse med overgangsalderen. Det skyldes synkende nivåer av østrogenet, som bidrar til å hindre betennelser og smerter. Resultatet kan bli mer irritasjon og smerter i muskler og ledd.

Smerter i nakke, rygg, skuldre, armer, lår, legger og føtter kan redusere livskvaliteten betydelig. Det er ingen hyggelig situasjon å være i når hverdagslige gjøremål, som å strekke seg etter kaffekoppen eller å bære matvarer, gjør vondt. Eller når problemet fører til søvnvansker.

Muskel- og leddsmerter kan lindres gjennom lett trening, endringer i kosthold og fokus på god søvn. Medisinering er også et alternativ, men mange er skeptiske til å gjøre seg «avhengig» av legemidler.


Menakur – et naturlig alternativ

Menakur er et norskutviklet naturpreparat som er utviklet spesielt for plager knyttet til overgangsalderen. Menakur gir ikke bivirkningene som er forbundet med tradisjonelle østrogenkurer og er et naturlig alternativ til behandling med reseptbelagte medikamenter.

I dag bruker flere tusen kvinner Menakur mot typiske symptomer på overgangsalder, og mange opplever at plagene deres blir mindre eller forsvinner helt uten bivirkninger. Det skyldes Menakurs unike sammensetning av naturens egne «legemidler»: urter, mineraler og vitaminer.


Virkestoffer fra naturen

Menakur inneholder blant annet magnesium, som spiller en viktig rolle når det gjelder å lindre ledd- og muskelsmerter. Sammen med B-vitaminer bidrar mineralet til at nervesystemet fungerer normalt, og til du føler deg mindre trett og utmattet. Vitamin B6 bidrar til å regulere den hormonelle aktiviteten. I tillegg inneholder Menakur ekstrakter av tranebær, som har en lindrende effekt ved urinveisinfeksjoner.

Synergieffekten av disse virkestoffene kan dempe overgangsplager ytterligere, noe som styrker opplevelsen av å kunne leve godt uten ubehag.

Ingen andre naturlige preparater på markedet gir en mer komplett effekt enn Menakur – det eneste produktet du trenger for å motvirke overgangsplager.