Menakur Magasinet

Fem tips til en bedre overgangsalder

Overgangsalderen er en kroppslig forandring kvinner som regel opplever i årene mellom 45 og 55 år. Den medisinske årsaken er at eggstokkene lager mindre av to hormoner, østrogen og progesteron, noe som blant annet fører til at menstruasjonen blir uregelmessig før den opphører helt. Alle kvinner opplever denne forandringen på forskjellige måter. Noen er svært plaget med for eksempel plutselige hetetokter og ufrivillig svette, mens andre igjen knapt merker at noe skjer. Det alle har til felles, er at kroppen går inn i en ny fase som byr på både utfordringer og muligheter.


Kan kjennes som sorg
En del kvinner føler overgangsalderen nesten som en slags sorg over å miste seg selv. Kroppen kjennes ikke som deres egen lenger. I tillegg merker de kanskje at sexlysten minsker, og at det blir vondt å ha samleie fordi slimhinnene er tørrere.

Overgangsalderen faller også ofte sammen med at barna flytter ut, noe mange opplever som vanskelig nok i seg selv. Tomheten som kan oppstå, blir på en måte forsterket av at du selv går gjennom en slags metamorfose fra «mamma» til «bestemor». I denne situasjonen er det mange som blir deprimerte og mister «livsgnisten» i perioder.

Fornøyde kunder

Bak skyene …
Når de vonde tankene melder seg og kroppen kjennes som om den er i ferd med å gå ut av sitt gode skinn, er det uhyre viktig å tenke på at overgangsalderen er en fase som skal gå over. Det er også mye du kan gjøre for å få det bedre, og her er fem gode tips til hvordan du kan hjelpe deg selv:

1. Like a rolling stone
Det gror ikke mose på en rullende stein, og det er også bevist i forskning at uttrykket «en sunn sjel i et sunt legeme» har mye for seg. Studier viser at kvinner som er aktive og mosjonerer jevnlig, ser ut til å ha færre av de typiske symptomene på overgangsalderen.

2. Hør på Ingrid Espelid Hovig
Selv om Norges store matguru Ingrid Espelid Hovig dessverre døde 95 år gammel i 2018, er hun fortsatt den beste kostholdsrådgiveren du kan ha i overgangsalderen. Hennes råd om et variert kosthold rikt på fet fisk, grønnsaker, frukt og grove kornprodukter er nemlig det beste tipset for å motvirke hjertesykdom og benskjørhet som kan oppstå når produksjonen av østrogen og progesteron minker.

3. Soya gjør susen
Asiatiske kvinner rapporterer sjelden om hetetokter i overgangsalderen, og forskerne antar at det blant annet er det høye innslaget av soya i kostholdet som har æren for det. Soya er nemlig en god kilde til planteøstrogener (fytoøstrogener), som lindrer plager forbundet med overgangsalderen. Soyabønner, belgfrukter, helkorn og bær er alle matvarer som er rike på slike stoffer.

4. Drikk vann
Noe av det lureste du kan gjøre for kroppen som helhet, er å få i deg nok vann. Vann er godt for alt fra huden til forbrenningen, og du bør helst prøve å drikke mer enn en liter hver dag. Vann holder også på varmen og regulerer temperaturen i kroppen, slik at du bedre takler plutselige svingninger. Dessuten gjør vann at du konsentrerer deg bedre og holder humøret oppe.

5. Stress ned
Selv om det kanskje er enklere sagt enn gjort, er det viktig å redusere stress så sant du kan. Stress kan nemlig føre til at symptomene på overgangsalderen blir sterkere og mer ubehagelige enn de trenger å være. Lær deg gjerne noen avslapningsteknikker, for eksempel pusteøvelser eller yoga/meditasjon.

Ekstratips
Det finnes også kosttilskudd du kan ta som lindrer symptomene. Menakur inneholder en sammensetning av rødkløver, B6-vitamin, magnesium og alfalfa, som reduserer plager forbundet med overgangsalderen.

MenakurVi feirer over 60 000 solgte forpakninger

Jeg vil gjerne prøve Menakur til HALV PRIS. Vi gir deg gratis frakt på din forsendelse

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.

  • Din rabattkode er godkjent! Gratulerer, du får første pakke med Menakur til kun kr 89.

Ja takk! Jeg vil bestille Menakur til kun 174,- for en måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta MenaKur for kun 349,5,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg!

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbringetc

Har du ennå ikke prøvd Menakur?

Vi er stolte over at tusenvis av kvinner i Norden velger Menakur for å få kontroll på sine plager i overgangsalderen. Vi er overveldet over den fantastiske mottagelsen Menakur har fått og vi setter virkelig pris på positive kommentarer fra våre kunder. Nå feirer vi over 60 000 solgte forpakninger, og vi feirer det med et fantastisk tilbud:

For at du skal få den ekte Menakur-følelsen, gir vi deg 1 mnd. forbruk til kun HALV PRIS! Vi spanderer gratis frakt, og pakken leveres direkte hjem i postkassen din.
Introduksjonstilbudet gjelder kun nye kunder og én gang pr husstand.