Menakur Magasinet

Menopause: Hva i alle dager skjer med kroppen min?

Kvinnens menopause, eller overgangsalder, pleier å inntreffe litt etter at man har fylt femti. Ettersom kroppen begynner å oppføre seg litt annerledes enn det den gjorde tidligere, kan det være betryggende å tilegne seg litt mer kunnskap om hva menopause egentlig er.

Så: Hva i alle dager er det som skjer med kroppen din?

Hvordan definerer vi menopause?

Mange tror at menopause beskriver en periode av en kvinnes liv, men det er ikke helt riktig. Definisjonen på menopause er nemlig dagen for siste menstruasjon og er altså et bestemt tidspunkt. Hvis man skal beskrive hele tidsrommet for denne prosessen, må vi også ta med premenopause, altså tiden før menopause, og postmenopause, altså tiden etter menopause. I dette tidsrommet hvor en kvinne slutter å være fruktbar, skjer forandringene gradvis, ikke bare fysisk, men også følelsesmessig og sosialt. Perioden rundt menopause er ikke en sykdom, men en livsfase – akkurat som puberteten.

Hva skjer med meg under menopause?

Premenopausen starter som regel når en kvinne er mellom 40 og 50 år, og denne perioden kan vare fra seks måneder til ti år. Gjennomsnittlig alder for menopause i Europa er rundt 51 år. Hvis menopause inntreffer før man er fylt 40, definerer vi det som tidlig menopause. Hvis man opererer bort eggstokkene, vil menopause inntreffe med én gang, uansett hvor gammel man er. I løpet av premenopausen vil hormonnivået i kroppen gå opp og ned i mye større grad enn før. Blant annet vil østrogennivået synke. I tillegg vil kvinnens eggstokker, livmor og skjede bli mindre. Kvinner vil merke disse forandringene i veldig ulik grad – noen veldig sterkt og noen nesten ingenting.

Hvordan vil jeg merke forandringene under menopause?

Man kan dele inn symptomene ved menopause i tre kategorier:

  1. Den første kategorien kaller man vasomotoriske plager, som inkluderer blant annet hetetokter, nattesvette og søvnløshet.
  2. Den neste kategorien er de psykologiske plagene, og her vil mange oppleve at de er trøtte, irritable eller at de får humørsvingninger og redusert sexlyst. Noen vil dessverre også få diagnosen klinisk depresjon. Hvis du tror du kan være i faresonen, bør du oppsøke legen din så fort som mulig.
  3. Den tredje kategorien er psykososiale/metabolske plager. Mangelen på østrogen kan forårsake plager som tørrhet i skjeden, vaginal inflammasjon og beintap i skjelettet.

Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt plagene?

Som nevnt er perioden rundt menopause en livsfase og ikke en sykdom. Derfor produserer man ikke medisiner for å kurere menopause. Det finnes derimot kosttilskudd som kan dempe noen av symptomene ved menopause. Blant annet er kosttilskuddet Menakur utviklet for akkurat dette.

Det er påvist at menopause inntreffer litt tidligere hos kvinner som røyker. Enkelte plager, som for eksempel nattesvette, kan dempes ved å drikke mindre alkohol og unngå sterk mat sent på kvelden.

Så hjelper det jo også å være klar over hva som skjer med kroppen din, slik at hvis du føler deg uvel, trist eller nedfor, kan du tenke at dette her går over. Det er derfor vi kaller det overgangsalderen.

 

Menopause Symptomer

MenakurVi feirer over 60 000 solgte forpakninger

Jeg vil gjerne prøve Menakur til HALV PRIS. Vi gir deg gratis frakt på din forsendelse

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.

  • Din rabattkode er godkjent! Gratulerer, du får første pakke med Menakur til kun kr 89.

Ja takk! Jeg vil bestille Menakur til kun 174,- for en måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta MenaKur for kun 349,5,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg!

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbringetc

Har du ennå ikke prøvd Menakur?

Vi er stolte over at tusenvis av kvinner i Norden velger Menakur for å få kontroll på sine plager i overgangsalderen. Vi er overveldet over den fantastiske mottagelsen Menakur har fått og vi setter virkelig pris på positive kommentarer fra våre kunder. Nå feirer vi over 60 000 solgte forpakninger, og vi feirer det med et fantastisk tilbud:

For at du skal få den ekte Menakur-følelsen, gir vi deg 1 mnd. forbruk til kun HALV PRIS! Vi spanderer gratis frakt, og pakken leveres direkte hjem i postkassen din.
Introduksjonstilbudet gjelder kun nye kunder og én gang pr husstand.