Menakur Magasinet

Plagsom nattesvette

Nattesvette er et utbredt problem blant mennesker i alle aldersgrupper. Selv om det kan være ubehagelig og plagsomt, er det som regel ufarlig. Hvis du ønsker å bli kvitt nattesvette, finnes det metoder som hjelper.

Nattesvette er helt normalt

Hvis du er plaget av nattesvette, er du ikke alene. Millioner av mennesker svetter når de sover, og de færreste av dem opplever heldigvis at nattesvette er et symptom på noe alvorlig. Rundt én av tre kvinner i overgangsalderen svetter hver natt eller nesten hver natt. Som oftest er nattesvette aller mest fremtredende i året menstruasjonen forsvinner.

Hva forårsaker nattesvette?

Hos kvinner i overgangsalderen er nattesvette et resultat av at hormonnivået i kroppen forandrer seg. Det betyr at symptomene mest sannsynlig vil avta etter at kroppen har vent seg til de nye nivåene og gjenvunnet balansen. Det er ikke bare kvinner i overgangsalderen som er plaget med nattesvette, og årsakene til plagene kan være mange.

Den aller mest utbredte årsaken til nattesvette er hormonforandringer i overgangsalderen.

Vanligvis kommer nattesvette av at kroppens termostat ikke fungerer helt optimalt, og termostaten kan være i uorden av flere grunner. For eksempel kan medisiner, mat eller drikke forårsake nattesvette. Har du drukket alkohol eller spist sterk mat, er sjansen til stede for at det er dette som forårsaker svettingen din. Andre årsaker kan være feber, syntetisk sengetøy eller rett og slett høy temperatur på soverommet. Men la oss ha det helt klart, den aller mest utbredte årsaken til nattesvette er hormonforandringer i overgangsalderen.

Plagsom nattesvette

Nattesvette er som oftest ikke farlig, men kan i enkelte tilfeller tyde på andre alvorlige sykdommer. Ofte forekommer nattesvette hos kvinner over 40 år i forbindelse med overgangsalderen.

Kan nattesvette være farlig?

Svetting i seg selv er jo helt ufarlig. Faktisk hevdes det fra mange hold at nattesvette gjør huden myk og fin. Allikevel kan nattesvette være et symptom på noe mer alvorlig. Da kommer gjerne svettingen sammen med andre symptomer som hoste, plutselig vekttap eller feber. I disse tilfellene bør du oppsøke lege. Det er slett ikke sikkert at du lider av noe alvorlig selv om du har flere symptomer enn bare nattesvette, men det er lurt å få profesjonell hjelp til å få stilt en ordentlig diagnose.

Hvordan blir jeg kvitt nattesvette?

Det finnes heldigvis metoder for å dempe eller bli kvitt nattesvette. Det første man bør gjøre, er selvsagt å kontrollere temperaturen på soverommet. Har du det for varmt når du sover, trenger man ikke være lege for å finne ut hva som forårsaker plagene dine.

Så er det kostholdet. Hvis du liker sterk mat, bør du kanskje veie fordelene og ulempene ved å hakke opp en ekstra jalapeño. Mange hevder at sterk mat i større grad forårsaker nattesvette hvis man spiser den rett før leggetid, så kanskje det kan være lurt å legge opp til en kruttsterk frokost i stedet. Alkohol, derimot, bør man ikke drikke mye av verken morgen eller kveld hvis man vil unngå nattesvette.

Alkohol, derimot, bør man ikke drikke mye av verken morgen eller kveld hvis man vil unngå nattesvette.

Noen finner hjelp i å skifte til sengetøy i naturfiber, for eksempel ren bomull. Syntetisk sengetøy hjelper i hvert fall ikke.

Det finnes også naturlige kosttilskudd som hjelper mot nattesvette, spesielt hvis plagene er forårsaket av hormonforandringer i overgangsalderen. Menakur, for eksempel, er laget for å gjenopprette balansen i kroppen og dempe menopausale symptomer som nattesvette.

Og her er et siste triks: Hvis du fryser ned en flaske vann og tar den ut av fryseren rett før leggetid, har du forfriskende, iskaldt vann på nattbordet hele natten gjennom. Og kaldt vann hjelper, enten du er svett eller ei.

 

menakur-banner

MenakurVi feirer over 60 000 solgte forpakninger

Jeg vil gjerne prøve Menakur til HALV PRIS. Vi gir deg gratis frakt på din forsendelse

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.

  • Din rabattkode er godkjent! Gratulerer, du får første pakke med Menakur til kun kr 89.

Ja takk! Jeg vil bestille Menakur til kun 174,- for en måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta MenaKur for kun 349,5,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg!

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbringetc

Har du ennå ikke prøvd Menakur?

Vi er stolte over at tusenvis av kvinner i Norden velger Menakur for å få kontroll på sine plager i overgangsalderen. Vi er overveldet over den fantastiske mottagelsen Menakur har fått og vi setter virkelig pris på positive kommentarer fra våre kunder. Nå feirer vi over 60 000 solgte forpakninger, og vi feirer det med et fantastisk tilbud:

For at du skal få den ekte Menakur-følelsen, gir vi deg 1 mnd. forbruk til kun HALV PRIS! Vi spanderer gratis frakt, og pakken leveres direkte hjem i postkassen din.
Introduksjonstilbudet gjelder kun nye kunder og én gang pr husstand.