Menakur Magasinet

 • Mange får smerter i muskler og ledd

  Mange får smerter i muskler og ledd

  I overgangsalderen kan verk og «vondter» i muskler og ledd føre til dårligere livskvalitet. Dette er én av flere plager man kan oppleve i denne fasen av livet.
 • Fem tips til en bedre overgangsalder
  Overgangsalder

  Fem tips til en bedre overgangsalder

  Overgangsalderen er en kroppslig forandring kvinner som regel opplever i årene mellom 45 og 55 år. Den medisinske årsaken er at eggstokkene lager mindre av to hormoner, østrogen og progesteron, noe som blant annet fører til at menstruasjonen blir uregelmessig før den opphører helt. Alle kvinner opplever denne forandringen på forskjellige måter. Noen er svært plaget med for eksempel plutselige hetetokter og ufrivillig svette, mens andre igjen knapt merker at noe skjer. Det alle har til felles, er at kroppen går inn i en ny fase som byr på både utfordringer og muligheter.
 • Hurra, du er i overgangsalderen!

  Hurra, du er i overgangsalderen!

  Vi lever i et samfunn som setter likhetstegn mellom ungdom og skjønnhet. Men akkurat som det er med vin, er ungdommen uutviklet og karakterløs, og det er først når den har fått modnet seg at den når sitt fulle potensial. Det er med andre ord på høy tid å slå et slag for modne damer!
 • Pubertale femtiåringer
  Overgangsalder

  Pubertale femtiåringer

  Alle husker vel sin egen pubertet, med kviser og keitete romanser og følelsen av at alle andre hadde det så mye bedre enn en selv. Hvis man vil, kan man se på overgangsalderen som en slags «andre pubertet», bare at den går i revers. 
 • MenaKur hjelper deg gjennom overgangsalderen
  Overgangsalder

  MenaKur hjelper deg gjennom overgangsalderen

  Et naturlig kosttilskudd utviklet for å hjelpe kvinner gjennom overgangsalderen. Den unike sammensetningen av ingredienser hjelper mot de aller fleste normale plagene under overgangsalderen, og spesielt hetetokter.
 • Nå gruer jeg meg ikke mer

  Nå gruer jeg meg ikke mer

  Det første jeg tenkte da jeg bikket 40 år var at nå kommer jeg snart i overgangsalderen. Jeg føler meg jo fryktelig ung enda men en eller annen dag vil det jo skje også for meg. Overgangsalderen har alltid vært en fjern greie som jeg ikke har tatt stilling til. Ikke før i høst.
 • Overgangsalderen er en livsfase

  Overgangsalderen er en livsfase

  Overgangsalderen (klimakteriet) er perioden rett før, og når man slutter å menstruere. I årene før menopausen varierer og reduseres produksjonen av de kvinnelige kjønnshormonene. Endringene som skjer i kroppen før og i løpet av overgangsalderen fører til en rekke forskjellige psykiske og fysiske symptomer, som kan oppfattes som ubehagelige.
 • Plages du med hetetokter?
  Overgangsalder

  Plages du med hetetokter?

  Hetetokter er ofte ganske ubehagelige, men heldigvis helt ufarlige. Foreløpig vet vi ikke helt hva som er grunnen til at hetetoktene kommer, men det har sammenheng med fallende østrogennivå.
 • Plagsom nattesvette
  Overgangsalder

  Plagsom nattesvette

  Nattesvette er et utbredt problem blant mennesker i alle aldersgrupper. Selv om det kan være ubehagelig og plagsomt, er det som regel ufarlig. Hvis du ønsker å bli kvitt nattesvette, finnes det metoder som hjelper.