Menakur Magasinet

 • Slik ble Anita kvitt hetetoktene
  Benhelse

  Slik ble Anita kvitt hetetoktene

  – Det var ti somre under dyna og umulig å sove, sier Anita Kristoffersen (52). Med Menakur ble hun kvitt hetetoktene og fikk nattesøvnen tilbake.
 • Bør jeg innta østrogentilskudd i overgangsalderen?

  Bør jeg innta østrogentilskudd i overgangsalderen?

  Vanlige plager i overgangsalderen er hetetokter, underlivsplager og søvnvansker. Mange har god effekt av østrogentilskudd, men behandlingen er omdiskutert på grunn av faren for alvorlige bivirkninger.
 • Magnesium – kroppens supermineral
  Benhelse

  Magnesium – kroppens supermineral

  Er du opptatt av å spise sunt og få i deg vitaminer og mineraler som jern og kalsium? Da bør du legge til magnesium, som spiller en svært viktig rolle i svært mange av kroppens funksjoner.
 • Mange får smerter i muskler og ledd

  Mange får smerter i muskler og ledd

  I overgangsalderen kan verk og «vondter» i muskler og ledd føre til dårligere livskvalitet. Dette er én av flere plager man kan oppleve i denne fasen av livet.
 • Fem tips til en bedre overgangsalder
  Overgangsalder

  Fem tips til en bedre overgangsalder

  Overgangsalderen er en kroppslig forandring kvinner som regel opplever i årene mellom 45 og 55 år. Den medisinske årsaken er at eggstokkene lager mindre av to hormoner, østrogen og progesteron, noe som blant annet fører til at menstruasjonen blir uregelmessig før den opphører helt. Alle kvinner opplever denne forandringen på forskjellige måter. Noen er svært plaget med for eksempel plutselige hetetokter og ufrivillig svette, mens andre igjen knapt merker at noe skjer. Det alle har til felles, er at kroppen går inn i en ny fase som byr på både utfordringer og muligheter.
 • Hurra, du er i overgangsalderen!

  Hurra, du er i overgangsalderen!

  Vi lever i et samfunn som setter likhetstegn mellom ungdom og skjønnhet. Men akkurat som det er med vin, er ungdommen uutviklet og karakterløs, og det er først når den har fått modnet seg at den når sitt fulle potensial. Det er med andre ord på høy tid å slå et slag for modne damer!
 • Pubertale femtiåringer
  Overgangsalder

  Pubertale femtiåringer

  Alle husker vel sin egen pubertet, med kviser og keitete romanser og følelsen av at alle andre hadde det så mye bedre enn en selv. Hvis man vil, kan man se på overgangsalderen som en slags «andre pubertet», bare at den går i revers.